πŸ‡²πŸ‡¦ Batbot

Het deeg:

  • 600 gram bloem
  • 200 gram fijne griesmeel
  • 14 gram gist
  • Snufje zout
  • 400 ml lauw warme melk
  • 200 ml lauw warm water

Meng bovenstaande ingrediënten met elkaar en kneed minstens 10 minuten tot soepel deeg.

Dek af met plastic en daaroverheen een theedoek en laat rijzen op een warme plaats tot 't deeg verdubbeld is in omvang, ongeveer een uur.

 

 De vulling:

  • 1 el olie
  • 300 gram gehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1  tl paprikapoeder
  • 0.5 tl komijn
  • 0.5 tl kuruma
  • Zout
  • Peper
  • Handjevol peterselie
  • 4 plakjes cheddarkaas

 

  1. Snipper de ui en fruit aan voor enkele minuten, pers de knoflook en bak mee en voeg dan het gehakt met de droge kruiden toe. Snijd de paprika zeer fijn en bak even kort mee. Op het laatst de fijngesneden peterselie en doe dan 't vuur uit.
  2. Als het deeg gerezen is rol er dan balletjes, ik rolde er 8. Dek even af met plastic en laat nog even 10 minuten rijzen.
  3. Druk dan plat met behulp van een beetje bloem zodat het niet overal aan plakt. Leg een eetlepel gehaktvulling in het midden met een half plakje cheddarkaas en vouw dan dicht. Leg weer 10 minuten afgedekt weg.
  4. Druk weer plat en bak dan 1 voor 1 af. Ik gebruik een ordinaire koekenpan omdat ik geen gietijzeren of pizza pan bezit.
  5. Bak aan beide kanten voor een paar minuten tot het deeg gaar is en goudbruin.
  6. Dek af met een theedoek tot het serveren. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.