
3 gedroogde Guajillopepers
3 gedroogde Ancho pepers
1 tl azijn
Begin met het koken van deze pepers met de azijn. Doe dit op laag vuur tot alles zacht is. Doe in een blender en bewaar voor straks.
Of vervang voor het gemak met chipotle peper in Adobo saus uit blik.
1 kilo riblappen
Zonnebloemolie
2 uien
4 tenen knoflook
1 tomaat
1 el oregano
1 tl gerookte paprikapoeder
1 el paprikapoeder
1 tl komijn
Zout
Peper
Een half glas sinaasappelsap
Geraspte cheddar kaas
Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit aan in de olie. Voeg de tomaat toe en bak even mee. Voeg dan het vlees toe en en bak even rondom bruin. Voeg dan iets heet water toe tot het vlees voor driekwart onder water staat met de pepermengsel. Voeg alle kruiden toe met de sinaasappelsap. Laat vervolgens alles ongeveer 3 uur zachtjes pruttelen tot het vlees zo zacht is dat het uit elkaar valt. Haal dan uit de pan en trek los. Laat de saus ondertussen op hoog vuur pruttelen tot het ingedikt is en voeg dan het vlees terug in de pan.
Snijd de burritos door de helft en vul ze met het vlees en wat geraspte kaas. Smeer de buitenkant van de burrito lichtjes in met wat vocht van het vlees.Bak ze dan aan beide kanten af in wat olie tot ze mooi bruinen.
Serveer overgebleven jus naast de taco's om ze in te dopen.
Optioneel:
1 rode ui
Paar takjes koriander
1 tomaat
Snijd bovenstaande fijn en serveer erbij.
Reactie plaatsen
Reacties