🇲🇦 Marokkaanse visbestilla

Ik heb hier 12 stuks uitgehaald.

 

1 pak Filodeeg uit de koeling

400 gram garnalen

200 gram witvis

50 gram surimisticks

2 uien

1 teentje knoflook

2 paprika's groen en rood

Half bosje koriander

Half bosje peterselie

Olijfolie

1 El paprikapoeder

1 El gember

1 tl komijn

1 tl kurkuma

1 tl sambal oelek

Halve tl pimentpoeder

Sap van halve citroen

Zout

Peper

1 stuk glasnoodles

 

Gesmolten roomboter

Zonnebloemolie

 

Als je vis uit de vriezer gebruikt laat dit dan eerst ontdooien.

Snipper de ui en bak even aan in olijfolie, pers de knoflook en bak mee. Snijd Paprika en peterselie/koriander klein en voeg toe.

Voeg de rest van de droge kruiden en de sambal toe.

Voeg dan de ontdooide vis toe en laat gaar worden.

Ondertussen doe je de noodles in een bak en laat het samen met gekookt water staan voor enkele minuten(of tot het zacht is).

Zodra het zacht is even knippen en in de pan doen

Op het laatst voeg je de citroensap toe.

Laat dit geheel afkoelen.

 

Voor de juiste vouwwijze kan je het beste even een filmpje op YouTube bekijken.

Je kan er ook voor kiezen om ze als Loempia's te rollen natuurlijk.

Voor het besmeren van het deeg gebruik je gelijke delen zonnebloemolie als gesmolten roomboter.

Leg ze in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer 20 minuten. Tot ze mooi goudbruin zijn en knapperig.

 

Vergeet niet de chilisaus.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.