
Ik heb hier 12 stuks uitgehaald.
1 pak Filodeeg uit de koeling
400 gram garnalen
200 gram witvis
50 gram surimisticks
2 uien
1 teentje knoflook
2 paprika's groen en rood
Half bosje koriander
Half bosje peterselie
Olijfolie
1 El paprikapoeder
1 El gember
1 tl komijn
1 tl kurkuma
1 tl sambal oelek
Halve tl pimentpoeder
Sap van halve citroen
Zout
Peper
1 stuk glasnoodles
Gesmolten roomboter
Zonnebloemolie
Als je vis uit de vriezer gebruikt laat dit dan eerst ontdooien.
Snipper de ui en bak even aan in olijfolie, pers de knoflook en bak mee. Snijd Paprika en peterselie/koriander klein en voeg toe.
Voeg de rest van de droge kruiden en de sambal toe.
Voeg dan de ontdooide vis toe en laat gaar worden.
Ondertussen doe je de noodles in een bak en laat het samen met gekookt water staan voor enkele minuten(of tot het zacht is).
Zodra het zacht is even knippen en in de pan doen
Op het laatst voeg je de citroensap toe.
Laat dit geheel afkoelen.
Voor de juiste vouwwijze kan je het beste even een filmpje op YouTube bekijken.
Je kan er ook voor kiezen om ze als Loempia's te rollen natuurlijk.
Voor het besmeren van het deeg gebruik je gelijke delen zonnebloemolie als gesmolten roomboter.
Leg ze in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer 20 minuten. Tot ze mooi goudbruin zijn en knapperig.
Vergeet niet de chilisaus.
Reactie plaatsen
Reacties