
Recept voor 6 kleine ramekins
5 eierdooiers
50 gram suiker (en wat extra voor de laatste stap)
500 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
Een half vanillestokje
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Roer met de garde de 50 gram suiker met de eierdooiers goed door.
Verwarm de slagroom in een pannetje met de vanillesuiker en de vanille van het stokje.
Zodra het warm is, niet doorkoken maar toevoegen aan de eierdooiers en even door roeren.
Vul de ramekins en doe die in een grote ovenschaal die je hebt gevuld met een laagje heetwater. Zo wordt het geheel gaar.
Laat ze voor ongeveer 45 minuten in de oven staan. Ze moeten niet verkleuren aan de bovenkant en de binnenkant mag mog wat wiebelig zijn maar niet vloeibaar.
Laat ze even afkoelen op het aanrecht en doe ze daarna voor 3 uur in de koelkast.
Breng een laagje suiker aan de bovenkant aan en karameliseer de suiker met een gasbrander of in de oven onder de grill.
Reactie plaatsen
Reacties