🇮🇳 Pakora

350 gram kikkererwten meel
1 grote aardappel
2 rode uien
1 rode chilipeper
Handje koriander
1 tl kurkuma
1 tl komijn
1 tl gemalen fenegriek
1 tl korianderpoeder
Halve tl chilipoeder
Ongeveer 180 ml water
Halve liter zonnebloemolie

Je kan ook spinazie toevoegen als je wilt, ook heerlijk.

Kook de aardappel gaar is rasp hem in sliertjes of snijd heel fijn. Snijd de rode uien ook juilienne. Hak de koriander en meng alles samen. Voeg dan water toe en mix alles goed door. Doe het een beetje op gevoel, consistentie is pannekoekenbeslag.
Verhit de olie en neem een lepel laat dit in de hete olie droppen. Bak tot goudbruin aan beide kanten en laat dan uitlekken op keukenpapier.
Om te dippen is een munt yoghurt saus heerlijk. Alleen wat yoghurt mengen met munt (vers of gedroogd) en wat zout.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.