🇫🇷Rosemary lambchops & garlic potatoes

De lamskoteletten 

 

500 gram lamskoteletten 

1 el olijfolie

Halve tl mosterd

1 teentje geperste knoflook

Zout 

Peper 

 

1 flinke el Croma voor bakken en braden

Paar takjes rozemarijn 

Paar takjes tijm

3 teentjes knoflook in schil

 

Marineer de koteletten in de olie, mosterd,knoflook, zout en peper voor minstens een uur. 

Verhit een pan met de croma en voeg hieraan de takjes rozemarijn, tijm en de knoflook toe. Laat even geuren en bak dan de koteletten op hoog vuur. Afhankelijk ban de grootte van de koteletten, kleintjes zo een 4 minuten aan elke kant. Hoe groter hoe langer.

 

700 gram krieltjes in schil

Scheutje olijfolie

Totaal 5 teentjes knoflook

Paar takjes rozemarijn 

Paar takjes tijm

Zout

Peper

 

Mix door de olijfolie de zout, peper en 2 geperste knoflookteentjes.

Halveer de krieltjes en kook ze bijna beetgaar. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Hussel de olijfolie met knoflook door de uitgelekte krieltjes in een ovenschaal.

Voeg de rozemarijn, tijm en de andere 3 teentjes toe in schil. Hussel het geheel even door en bak af voor ongeveer 15 minuten of tot de schil bruin en krokant is.

Lekker met citroenmayonaise en een frisse salade.

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.