
De lamskoteletten
500 gram lamskoteletten
1 el olijfolie
Halve tl mosterd
1 teentje geperste knoflook
Zout
Peper
1 flinke el Croma voor bakken en braden
Paar takjes rozemarijn
Paar takjes tijm
3 teentjes knoflook in schil
Marineer de koteletten in de olie, mosterd,knoflook, zout en peper voor minstens een uur.
Verhit een pan met de croma en voeg hieraan de takjes rozemarijn, tijm en de knoflook toe. Laat even geuren en bak dan de koteletten op hoog vuur. Afhankelijk ban de grootte van de koteletten, kleintjes zo een 4 minuten aan elke kant. Hoe groter hoe langer.
700 gram krieltjes in schil
Scheutje olijfolie
Totaal 5 teentjes knoflook
Paar takjes rozemarijn
Paar takjes tijm
Zout
Peper
Mix door de olijfolie de zout, peper en 2 geperste knoflookteentjes.
Halveer de krieltjes en kook ze bijna beetgaar. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Hussel de olijfolie met knoflook door de uitgelekte krieltjes in een ovenschaal.
Voeg de rozemarijn, tijm en de andere 3 teentjes toe in schil. Hussel het geheel even door en bak af voor ongeveer 15 minuten of tot de schil bruin en krokant is.
Lekker met citroenmayonaise en een frisse salade.
Reactie plaatsen
Reacties