
Rol vers roomboter bladerdeeg
400 ml melk
Schil van een kwart citroen
1 kaneelstok
200 gram suiker
4 el bloem
4 eierdooiers
De vulling.
Breng de melk aan de kook met de kaneelstok en schil van de citroen.
Zodra dit kookt doe je het vuur uit en laat je het met deksel op de pan voor een uur met rust. Zo kunnen de smaken goed intrekken.
Meng de bloem met het suiker.
Vis de citroenschil en kaneelstokje uit de melk en verwarm de melk weer. Voeg de bloem met suiker toe, roer goed door, je wilt geen klontjes. Laat het indikken, dit gebeurd binnen een paar minuten en laat het afkoelen tot het lauwwarm is. En voeg dan al roerend de eierdooiers toe.
Verwarm de oven op 180 graden.
Rol de bladerdeeg uit en snijd rondjes uit die net iets uit je vormpjes zullen steken. Prik wat gaatjes met een vork in de bodem.Vul deze dan met je custard en bak af tot ze goudbruin worden. Dit zal ongeveer een kwartiertje zijn.
Reactie plaatsen
Reacties