
Dubbele kippenborstfilet
2 eieren
1 tl sojasaus
Een bord met bloem
Zout
Peper
Zonnebloemolie
4 el sojasaus
4 el rijstazijn
1 el suiker
5 el kewpie, japanse mayonaise
1 tl rijstazijn
1 el augurkenblokjes
2 el fijngesnipperde ui
Zout
Peper
Kook 1 ei van te voren.
Verwarm een laagje zonnebloemolie in een pan.
Was de kip, snijd de dubbele borst in tweeën en snijd deze dan door het midden in de hoogte zodat je lange platte flappen hebt. Goed uitgelegd wel.
Klop 1 ei met een tl sojasaus wat zout en peper en hang hier even je kip in (aan beide kanten) en leg hem dan in de bloem (ook aan beide kanten).
Bak de kipfilet krokant en goudbruin in ongeveer 5 minuten aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier.
De 4 el sojasaus, rijstazijn en suiker verwarm je samen tot de suiker oplost en begint te borrelen. Daarna leg je de gefrituurde kipfilet hier eventjes in zodat het de saus kan opnemen. Schud even heen en weer en draai om.
De tartaatsaus maak je door de gekookte ei te pellen en in een kleine stukjes te snijden. Deze voeg je toe met de mayo, ui, augurk, rijstazijn en zout en peper. Wees zuinig met de zout, deze kan je achteraf nog altijd toevoegen.
Reactie plaatsen
Reacties