
300 gram rode linzen
1 el ghee of zonnebloemolie
4 teentjes knoflook
Gedroogde rode chilipepertjes, naar eigen smaak
Optioneel: 1 groene peper
1 grote tomaat
1 el komijnzaad
1 el garam masala
1 tl kurkuma
Halve tl asafoetida
Zout
Handje verse koriander
Handje fenegriekblaadjes
1 tl kashmiri chili
Spoel de linzen goed schoon. Verhit de ghee of oliën in een grote pan. Pers de knoflook en fruit deze aan. Voeg de pepers en komijnzaad toe voor een minuutje toe tot het goed begint te geuren. Pas op dat het niet verbrand. Snijd de tomaat in stukjes en voeg toe. Bak dit nu samen voor een paar minuten. Voeg dan de linzen toe met de rest van de kruiden houdt alleen nog de koriander, chilipoeder en de fenegriekblaadjes apart.
Voeg water toe tot de linzen onderstaan. Kook tot de linzen zacht zijn en stamp dan een beetje fijn. Voeg de koriander, chilipeper en breek de fenegriekblaadjes in je hand en voeg ook toe.
Reactie plaatsen
Reacties