
Fruitwater
1 appel
1 sinaasappel
1 stengel bleekselderij
500ml water
Snijd de fruit en bleekselderij, appel met schil, in grove stukken en laat een kwartier koken met het water. Laat dan samen afkoelen en zeef dan het water.
Smaak olie
Laagje zonnebloemolie
1 rode ui
5 teentjes knoflook
Stuk gember ongeveer 3 cm
Snijd de bovenstaande in grove stukken en frituur in de olie tot alles goudbruin wordt, niet verbrand uiteraard. Filter dan de olie. Dit kan je voor meer gerecht gebruiken, denk aan nasi goreng voor ernaast.
Foe yung hai saus
1 blikje tomatenpuree
4 el bloem
3 el suiker
3 el azijn
Doe het afgekoelde fruitwater in een pan op laag vuur en zeef dan de bloem hierdoorheen. Goed met een garde doorroeren en in etappes toevoegen zodat je geen klontjes krijgt. Voeg de tomatenpuree, suiker en azijn toe en roer weer goed door. Doe nu het vuur wat hoger tot alles goed indikt. Proef op smaak voeg indien nodig nog suiker of azijn toe.
Een halve kipfilet
7 eieren
Handjevol kastanje champignons
1 rode paprika
Handje bamboescheuten
Zout
Peper
Optioneel, een halve tl vetsin
1 tl sesamolie
Was je kip, snijd in stukjes door de lengte en kook even apart af.
Snijd de groente en meng samen met de eieren, gekookte kip en de kruiden door elkaar. De sesamolie gebruik je later.
Doe een flinke lepel van je smaakolie in een koekenpan en bak de eieren hierin af.
Het hoeft niet rond te blijven als een omelet je kan de eieren in stukken omkeren.
Als de eieren bijna klaar zijn voeg de sesamolie toe.
Serveer met de saus.
Reactie plaatsen
Reacties