
300 gram bulgur (koftelik)
1 ui
4 teentjes knoflook
Paar el olijfolie
1 el paprikapuree
100 ml heet water
1 el isot peper
1 el pul biber
1 el sumak
1 tl komijn
Zout
4 el granaatappel melasse, zonder suiker
2 lente ui
Handvol peterselie
Sausje
1 el suiker
2 el Granaatappel melasse
Voor serveren
Krop ijsbergsla
Citroen
Munt
Eventueel durum
Rasp de ui heel fijn en pers de knoflook. Meng dan samen met een el olijfolie, paprikapuree en heet water door de bulgur en begin te kneden. Doe dit een ruime schaal. Hier zal je even de tijd en kracht voor moeten vrijmaken. Je kneed namelijk zo een 20 minuten tot alle bulgur zacht is. Je wilt geen harde stukjes meer proeven. Als dit level bereikt is voeg je alle kruiden toe samen met de granaatappel melasse en nog een lepel olijfolie. Kneed nog even door. Snijd de lente uit en de peterselie heel fijn en voeg op het laatst toe en nog even door kneden. Proef op zout en knijp nog een handjevol fijn tot je een langwerpige cigkofte krijgt.
Het sausje maak je door de suiker en granaatappel melasse te mixen en serveer met partjes citroen, blaadjes sla en wat takjes munt.
Reactie plaatsen
Reacties