🇯🇵 Ramen

1 el zonnebloem olie
1 grote ui
4 teentjes knoflook
Bosje bosui
1 el gember
1 el tahini
1 el gochujang
1 el miso pasta
1 runderbouillon blokje
2 el sojasaus
1 el ketjap manis
1 tl sesamolie
1,5 liter water


400 gram runder steak
1 tl sesamolie
Zout
Peper
1 el bakboter

Toppings:
Ramen noodles
Paddestoelen naar keuze
Paksoi
Rode chilipeper
Zachtgekookte eieren
Het groene gedeelte van de bosui
Zwart geroosterde sesamzaadjes

Begin met het marineren van de steak in de sesamolie en wat zout en peper en laat nu buiten de koeling terwijl je de bouillon maakt.
Verhit zonnebloemolie in de pan, fruit hierin de gesnipperde ui, fijngesneden knoflook en het witte gedeelte van het bosje bosui voor een paar minuten. Voeg daarna de gember, gochujang, miso, tahini toe en roer even goed door. Voeg dan het water toe samen met de soja, ketjap, sesamolie en bouillonblokje. Doe de deksel op de pan en laat minstens een half uur pruttelen op zacht vuur.
Ondertussen verhit je de bakboter in een koekenpan en ga je hierin je steak bakken. Dit doe je naar eigen voorkeur. Ik hou van rare dus ik doe zo een 3 minuten aan beide kanten. Dan laat je het vlees rusten in een stukje Aluminiumfolie. Bak in in dezelfde pan even de paddestoelen aan en daarna de paksoi.
Kook de eieren voor 6 minuten.
Kook de noodles volgens gebruiksaanwijzing.
Zeef de bouillon, snijd het vlees in plakjes en dien alles samen op.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.