🇨🇵 Mc kroket

600 gram rundvlees met bot

1,5 liter water

1 el zwarte peperkorrels

1 laurierblaadje

1 ui

2 tenen knoflook

Half bosje peterselie

 

Kook het vlees samen met de rest van bovenstaande ingredienten op zacht vuur tot wel 2,5 uur. Dit om zoveel mogelijk smaak te vergaren.

 

50 gram roomboter

50 gram bloem

Zout en peper

2 eieren

Kommetje paneermeel

Kommetje bloem

Zonnebloem of frituurolie

 

Haal het vlees uit de pan en trek uit elkaar in sliertjes. Zeef en bewaar de bouillon, zo een halve liter heb je nodig voor de roux.

Smelt in een pannetje de boter, voeg de bloem toe en bak even mee terwijl je blijft roeren. Zodra de bloem kleur heeft en een zandstructuur voeg je geleidelijk de afgekoelde bouillon toe terwijl je goed blijft door roeren. Zodra je roux de juiste consistentie heeft bereikt stop je met bouillon toevoegen. Je moet er ronde schijven van kunnen vormen dus het moet dik genoeg zijn.

Breng op smaak met zout en peper. Voeg de sliertjes vlees toe en laat het geheel dan afkoelen.

Zet een kom klaar met geklutste eieren , 1 met paneermeel en 1 met bloem.

Vorm zo een 8 ronde schijven van je roux en haal 1 voor 1 eerst door de bloem, dan de eieren en dan de paneermeel. Ik herhaal dit proces persoonlijk 2 keer zodat ze goed verpakt zitten tijdens het fritureren. Ook leg ik ze een minstens een uur in de vriezer zodat het niet uit elkaar valt tijdens het frituren.

Verhit ruim olie in een pan en frituur voor ongeveer 3 minuten aan elke kant voor een goudbruin knapperig laagje.

 

Saus

2 el dijonmosterd

2 el mayonaise (ik gebruik kewpie, japanse mayo)

 

Besmeer je hamburgerbroodjes met een laagje sausje, je kroket erop en klaar.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.