
1 kilo kippenbouten
2 stengels citroengras
2 uien
4 tenen knoflook
2 salaam blaadjes
3 schijfjes laos
Paar stengels selderij
3 kleine maggi blokjes
1 tl witte peper
Zout
3 liter water
1 madame jeanette
Breng alles samen aan de kook, behalve de madame jeannete. Laat dan zachtjes door sudderen en voeg dan de madame jeanette in zn geheel toe. Dit doe je dus pas wanneer je het vuur lager zet zodat hij niet kapot kookt. Kook dit voor ongeveer 1,5 uur. Mag uiteraard langer. Ik heb zelf de slowcooker gebruikt voor 4 uurtjes.
Haal dan de kip eruit en pluis deze.
Zonnebloemolie om de kip in te bakken
1 ei pp
Rijst
Tauge
Soe on, gefrituurde rijst vermicelli
Aardappelsticks chips
2 el ketjap manis
2 tenen knoflook
En de madame jeanette
Bak de geplozen kip in wat zonnebloemolie.
Kook de eieren en de rijst.
Meng de ketjap en geperste knoflook en een deel van de madame jeannete, net zoveel als hoe pittig je t wilt hebben. Serveer dit apart bij de soep zodat iedereen kan toevoegen naar eigen smaak.
Zeef de bouillon.
Doe de kip, rijst, ei, soe on en chipssticks in een kom en voeg dan de bouillon toe.
Reactie plaatsen
Reacties