πŸ‡ΈπŸ‡· Saoto

1 kilo kippenbouten

2 stengels citroengras

2 uien 

4 tenen knoflook 

2 salaam blaadjes

3 schijfjes laos

Paar stengels selderij

3 kleine maggi blokjes

1 tl witte peper

Zout

3 liter water

1 madame jeanette 

 

Breng alles samen aan de kook, behalve de madame jeannete. Laat dan zachtjes door sudderen en voeg dan de madame jeanette in zn geheel toe. Dit doe je dus pas wanneer je het vuur lager zet zodat hij niet kapot kookt. Kook dit voor ongeveer 1,5 uur. Mag uiteraard langer. Ik heb zelf de slowcooker gebruikt voor 4 uurtjes.

Haal dan de kip eruit en pluis deze. 

 

Zonnebloemolie om de kip in te bakken

1 ei pp

Rijst

Tauge

Soe on, gefrituurde rijst vermicelli 

Aardappelsticks chips

2 el ketjap manis

2 tenen knoflook

En de madame jeanette

 

Bak de geplozen kip in wat zonnebloemolie.

Kook de eieren en de rijst.

Meng de ketjap en geperste knoflook en een deel van de madame jeannete, net zoveel als hoe pittig je t wilt hebben. Serveer dit apart bij de soep zodat iedereen kan toevoegen naar eigen smaak.

Zeef de bouillon.

Doe de kip, rijst, ei, soe on en chipssticks in een kom en voeg dan de bouillon toe.

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.