
Ruim 1 kilo runder soepbotten
500 gram runder klapstuk
250 gram koreaanse radijs
1 stengel bosui (plus meer voor garnering)
1 ui
10 tenen knoflook
Zout
Zwarte peper
Gochu garu , koreaanse chilivlokken
2 el vissaus
Toppings
Gefermenteerde koreaanse radijs
Zoete aardappel noodles
Omelet reepjes
Optioneel rijst als je er een volledige maaltijd van wilt maken
Begin met het trimmen van het vlees, verwijder de grootste delen van van zowel het bot als vlees. Spoel dan goed af en laat weken in een kom water. Dit kan je de hele nacht in de koeling doen of een paar uur van te voren.
Breng dan het vlees in ruim water aan de kook voor tien minuten zonder deksel op de pan. Roer vaak met je pollepel erdoorheen zodat er troebel en bruinig vocht loslaat. Giet dan het vlees af en was de pan.
Nu gaan we echt koken. Pel de knoflook, schil de ui en snijd door 2, halveer de bosui, en schil en snijd de radijs. Breng dit allen samen met het vlees aan de kook in 2 liter water. Zodra het water kookt mag het vuur laag tot het zachtjes pruttelt. Doe de deksel op de pan en laat nu 2,5 uur zachtjes pruttelen.
Zeef dan de bouillon. De botten, knoflook, ui , radijs en bosui mag je wegdoen.
Verwarm de bouillon en voeg dan de vissaus, zout, peper en chilivlokken toe. Proef op smaak. Snijd het rundvlees in reepjes.
Week de noodles in heet water voor enkele minuten.
Bereid een omelet met een snufje zout en snijd in reepjes. Snijd de gerfermenteerde radijs ook in blokjes. Doe dit alles in een kommetje en voeg dan de bouillon toe.
Serveer met ringetjes bosui en eventueel nog wat chilivlokken.
De soep is best vettig, als dit niet is wat je zoekt kan je de soep laten afkoelen en de vet laag die bovenop stolt verwijderen.
Reactie plaatsen
Reacties