
Recept voor 6 kleine ramekins
- 5 eierdooiers
- 50 gram suiker (en wat extra voor de laatste stap)
- 500 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- Een half vanillestokje
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Roer met de garde de 50 gram suiker met de eierdooiers goed door.
- Verwarm de slagroom in een pannetje met de vanillesuiker en de vanille van het stokje.
- Zodra het warm is, niet doorkoken maar toevoegen aan de eierdooiers en even door roeren.
- Vul de ramekins en doe die in een grote ovenschaal die je hebt gevuld met een laagje heetwater. Zo wordt het geheel gaar.
- Laat ze voor ongeveer 45 minuten in de oven staan. Ze moeten niet verkleuren aan de bovenkant en de binnenkant mag mog wat wiebelig zijn maar niet vloeibaar.
- Laat ze even afkoelen op het aanrecht en doe ze daarna voor 3 uur in de koelkast.
- Breng een laagje suiker aan de bovenkant aan en karameliseer de suiker met een gasbrander of in de oven onder de grill.
Reactie plaatsen
Reacties