
Kipmarinade:
- 2 kippenbouten
- 1,5 el sumac
- 1 tl komijn
- 1 halve tl gemalen koriander
- 1 halve tl zwarte peper
- 1 halve tl kaneelpoeder
- Snufje pimentpoeder
- Zout
- 2 el olijfolie
Mix bovenstaande ingredienten door elkaar en wrijf de schoongemaakte kippenbouten hier goed mee in. Dit kan je uiteraard een dag van te voren al doen.
- 4 grote rode uien
- Halve tl komijn
- 1 tl sumac
- Platbrood
- Klein handje pijnboompitjes
- Beetje peterselie
- Olijfolie
- Nog wat sumac
- Bak de kippenbouten in de oven op 200 graden voor 45 minuten. Leg ze ergens op zodat je het kookvocht kan opvangen.
- Als ze na 45 minuten voldoende gaar zijn gooi dan de tempratuur van de oven nog wat omhoog en als je een grillfunctie hebt doe die dan ook aan. Dit alles zodat je een knapperig velletje krijgt op je bouten.​
- Tijdens het bakken kan je de uien en pijnboompitjes gaan bewerken.
- Bak de pitjes in een el olie tot goudbruin. Haal uit de pan en laat de olie zitten, daar ga je de uien nu in bakken.
- Snij de uien in halve maantjes. En bak ze in de olijfolie. Bak ze niet op hoog vuur want ze moeten glazig, zacht en goudbruin worden. Dit duurt ongeveer 15 minuten op medium vuur. Roer af en toe en als het te hard gaat kan je een el water toevoegen.
- Haal het uit de pan en mix met de sumac en komijn.
- Rooster de platte brooden.
- Besprenkel met olijfolie en kookvocht van de kip.
- Breng op iedere platte brood wat uien en sumac aan.
- Stapel ze op en doe de meeste uien op de bovenverdieping. Daarboven op de kip, pijnboompitjes en wat grof gehakte peterselie.
Reactie plaatsen
Reacties