
400 gram kipdijen
1 laurierblaadje
10 peperkorrels
4 piment balletjes
Zout
Kook de kip samen met water en de bovenstaand ingrediënten voor een half uur tot de kop gaar is. Pluis dan de kip.
1 el zonnebloemolie
1 ui
4 teentjes knofook
1 tl tomatenpuree
Paar takjes selderij
1 el piccalilly (of 2 fijngesneden augurken)
1 el kappertjes
1 tl sambal oelek
2 kleine blokjes maggie
0.5 tl witte peper
1 soepkom doperwtjes (+eventueel worteltjes)
Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit in de olie.
Bak de tomatenpuree even mee en voeg dan de geplozen gekookte kipdijen mee. Snijd de selderij en kappertjes fijn en voeg de rest van de ingrediënten toe. Roer nog even door en doe het vuur uit.
Snel deeg
500 gram bloem
1 tl zout
180 ml zonnebloemolie
180 ml melk
1 ei
Roer de zout door de melk en roer dan de olie en de melk erdoorheen met een vork. Druk dan samen tot een platte schijf. Dus niet kneden.
Pak stukjes van het deeg die je uitrolt tot rondjes en leg hierin een eetlepel vulling. Druk met een vork langs de zijkantjes. Bestrijk met ei en bak ze af in ongeveer 20 minuten op 180 graden of tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Reactie plaatsen
Reacties