πŸ‡ΊπŸ‡Έ Honey mustard pulled chicken

400 gram kipdijen

1 laurierblaadje

10 peperkorrels

4 piment balletjes

Zout

 

Kook de kip samen met water en de bovenstaand ingrediënten voor een half uur tot de kop gaar is. Pluis dan de kip.

1 el zonnebloemolie

 

1 ui

4 teentjes knofook

1 tl tomatenpuree

Paar takjes selderij

1 el piccalilly (of 2 fijngesneden augurken)

1 el kappertjes

1 tl sambal oelek

2 kleine blokjes maggie

0.5 tl witte peper

1 soepkom doperwtjes (+eventueel worteltjes)

 

Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit in de olie.

Bak de tomatenpuree even mee en voeg dan de geplozen gekookte kipdijen mee. Snijd de selderij en kappertjes fijn en voeg de rest van de ingrediënten toe. Roer nog even door en doe het vuur uit.

 

Snel deeg

500 gram bloem

1 tl zout

180 ml zonnebloemolie

180 ml melk

1 ei

 

Roer de zout door de melk en roer dan de olie en de melk erdoorheen met een vork. Druk dan samen tot een platte schijf. Dus niet kneden.

Pak stukjes van het deeg die je uitrolt tot rondjes en leg hierin een eetlepel vulling. Druk met een vork langs de zijkantjes. Bestrijk met ei en bak ze af in ongeveer 20 minuten op 180 graden of tot de bovenkant mooi goudbruin is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.