🇲🇨 Javaanse bami met kipsmoor

1 kilo kipkarbonades

Zout

Zonnebloemolie

1 grote ui

5 teentjes knoflook

1 tomaat

1 tl tomatenpuree

1 tl laos

1 tl kentjoer

0. 5 tl witte peper 

2 Maggieblokjes (dus 1 verpakking) 

5 el ketjap

1 Duan salamblad

Optioneel: 1 Madame Jeannette

 

Bestrooi de karbonades met wat zout en bak in wat zonnebloemolie aan beide kanten bruin. Haal de kip en olie uit de pan en voeg opnieuw zonnebloemolie toe aan de pan. Fruit hier de in halve ringen gesneden ui aan en voeg na een minuutje de geperste knoflook toe. Roer even door en voeg dan de gesneden tomaat en tomatenpuree toe. Laat enkele minuten samen pruttelen en voeg dan de overige kruiden toe en leg de kip terug in de pan. Voeg water toe zodat de karbonades voor 75 procent onder saus staan. Laat nu het geheel indikken samen en draai af en toe de kip om. Dit proces zal ongeveer 45 minuten duren voor de kip gaar is en de saus ingedikt.

 

500 gram spaghetti

1 el Zonnebloemolie 

1 grote ui

4 teentjes knoflook

0.25 tl trassie

1 tomaat

1 tl laos poeder

1 tl kentjoer

0.5 tl witte peper

4 takjes selderij

2 maggieblokjes (dus 1 verpakking) 

Bladgroente naar keuze

Ongeveer 5 el ketjap manis

Ongeveer 5 el sojasaus

 

Kook de spaghetti volgens gebruiksaanwijzing en laat afkoelen. 

Verwarm de zonnebloemolie in de pan en fruit het gesnipperde uitje in de olie aan. Voeg na een minuutje de geraspte knoflook met trassie toe. Voeg dan na een minuutje de fijngesneden tomaat toe en de rest van de kruiden. Snijd de selderij fijn en verpulver de bouillon. Snijd de bladgroente in reepjes en voeg toe. Roer even alles door en voeg dan de afgekoelde spaghetti toe en hussel er doorheen. 

Voeg de soja en ketjap toe en hussel de spaghetti zodat alles gelijk bruin kleurt. Als het niet genoeg kleurt voeg je nog wat toe maar pas op het met zout en zoet gehalte van deze twee. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.