
Pastasaus
1 ui
3 teentjes knoflook
Een blik gepelde tomaten
1 blikje water
Kruiden naar wens: tijm/oregano /basilicum
Zout en peper
Scheutje olijfolie
Pak gedroogde canneloni
250 gram gehakte diepvries spinazie
500 gram ricotta
1 teentje knoflook
Zout en peper
150 gram geraspte goudse
Bolletje Mozarella
Begin met het maken van de pastasaus. Fruit een uitje in stukken gehakt met de knoflookteentjes aan voor een paar minuten. Blus af met de tomaat uit blik en het water. Voeg de kruiden toe naar wens en laat geheel 20 minuten zachtjes pruttelen.
Verwarm ondertussen de spinazie en laat dan uitlekken en knijp overtollig vocht uit de spinazie.
Meng samen met de ricotta, knoflook, zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vul de pijpjes canneloni met de spinazie en ricotta mengsel.
Blend de pastasaus en voeg dan nog wat olijfolie en eventueel verse basilicum toe.
Giet hiervan een deel op de bodem van een ovenschaal zodat de canneloni daarin kan liggen. Leg de canneloni op een rijtje en giet dan de overige pastsaus over het gerecht heen. Garneer met de kaas, de Mozarella scheur je in stukken en doe je er ook bovenop. Bedek nu de ovenschaal en laat 20 minuten bakken in de oven. Haal dan de bedekking van de ovenschaal af en bak dan nog 10 minuten verder zodat de kaas mooi smelt en goudbruin wordt.
Reactie plaatsen
Reacties