
Je kan deze soep op zoveel manieren bereiden en je hebt zoveel verschillende varianten, kies uit wat jou lekker lijkt. Ik heb de meest gebruikte ingrediënten uitgekozen om mee te beginnen maar zou zeker met meerdere variaties komen.
Om het overzichtelijk te houden heb ik het recept onderverdeeld in 4 stappen. De bouillon, de kip voor bovenop, de soep afmaken en de toppings.
Je kan natuurlijk kant en klare kippenbouillon gebruiken als je weinig tijd hebt. Dit zou enorm schelen in tijd maar uiteraard zal zelfgemaakte bouillon toch een diepere smaak geven aan het gerecht.
1 vierkant gedroogde zeewier
4 gedroogde anjovisjes
1 kilo kippenbout of ander bot met merg van kip
1 bol knoflook
7 slices gember
Snijd de bol knoflook door het midden en haal zoveel mogelijk losse velletjes ervan af. Snijd de gember in dunne slices met schil.
Breng samen met de rest aan de kook met water tot net alles onderstaat. Zodra het kookt laat dan de eerste 15 minuten de deksel van de pan en verwijder dan al het schuim van de bovenkant.
Doe na die 15 min weer de deksel op de pan en laat 1 uur samen zacht koken. Mag zelfs nog langer als je de tijd hebt, denk dan aan 3 uur.
1 kipfilet
2 teentjes knoflook
1 el chili olie (of chilivlokken met olie)
3 El lichte sojasaus
Marineer hierin de kip en leg minstens een uur afgedekt weg. Bak daarna de kip af in de oven tot het goed gaar is. Snijd in plakken.
2 el miso
6 El sojasaus
1 tl sesamolie
1 tl suiker
Chili olie
Peper
Optioneel : de gekookte knoflook van de bouillon
Zeef de bouillon die goed heeft opgestaan.
Doe de bouillon terug in de pan en vul aan met bovenstaande ingrediënten. Proef op smaak en vul aan indien nodig met nog wat extra van alles.
Geroosterde sesamzaadjes
Bosui
Zacht Gekookte eieren
Paksoi
Paddestoelen
Radijsjes
Noodles (ik vond ramen noodles maar aangezien er minstens 100 soorten noodles bestaan zouden er vast meer geschikt zijn)
Snijd de radijsjes en bosui in plakjes en ringetjes.
Kook de eieren voor 6 minuten en leg daarna meteen in ijswater zodat ze niet verder koken. Als je niet van zachtgekookte houdt kook dan 2 minuten langer.
Blancheer de paksoi voor 1 minuut en leg dan ook in ijswater.
Bak de paddestoelen kort aan.
Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
Reactie plaatsen
Reacties