
Flinke scheut olijfolie
1 kippenpoten
2 geraspte uien
2 teentjes knoflook
1 geraspte ontvelde tomaat
Half bosje koriander
Half bosje peterselie
1 el gemberpoeder
1 el kurkuma
1 el paprikapoeder
1 tl komijn
1 tl sambal
Zout
Peper
Optioneel: paar draadjes safraan
2 grote winterpenen
1 courgette
1 witte kool
1 flespompoen
Paar Handjevol kikkererwten
1 el boter
2 grote uien
2 Handjevol rozijnen
1 tl suiker
500 gram couscous
1 tl Zout
Zonnebloemolie
300 ml water
300 ml water
2 El smen of meer naar smaak, geklaarde boter
Bak de kip even aan in een flinke scheut olijfolie in een grote soeppan, of nog beter in het onderste gedeelte van een couscous pan. Bak na een paar minuten de geraspte ui, knoflook en tomaat toe en bak 5 minuten mee.
Voeg alle droge kruiden toe en de fijngesneden peterselie en koriander.
Voeg nu water toe zodat de kip onderstaat.
Snijd en schil de groente in lange evenredige stukken. De courgette schil je half om half.
De wortel, pompoen en kool mogen samen met de kip voor zo een half uur koken,de laatste 10 minuten hiervan zijn perfect om de courgette toe te voegen en de laatste 5 minuten voor de kikkererwten.
De kip doe ik altijd nog even onder de grill voor een krokant velletje.
Snijd de uien in ringetjes. Smelt boter in een ander pannetje en bak hierin de uien even zacht aan voor enkele minuten. Voeg dan de rozijnen en suiker toe en bak nog 5 minuten. Voeg nu een soeplepel saus toe van de andere pan en laat op middelhoog vuur pruttelen voor ongeveer 15 minuten. Als de saus verdampt is voeg weer een lepel toe.
Voeg zout toe en 2 El Zonnebloemolie aan de couscous in een teil. Maak de couscous los tussen je vingers, neem hier de tijd voor zodat je geen klontjes hebt.
Voeg nu 300 ml koud water toe. Roer door en laat de couscous hierin afgedekt wellen voor 15 minuten. Hierna maak je de couscous weer los tussen je handen en breng aan de stoom voor 30 minuten. Haal dan uit de pan en voeg weer 300 ml koud water toe. Laat staan en maak weer los tussen je vingers en stoom weer voor 30 minuten. Doe nu hier de smen bij en wrijf er goed doorheen.
Schep de couscous in een schaal, leg rondom de groente, bovenop de kippenpoten met de rozijnen en een soeplepel saus over het geheel.
Reactie plaatsen
Reacties