🇲🇦 Lham en barkok

1 kilo kalfsvlees met bot

Half bosje peterselie

Half bosje koriander

2 grote uien

3 teentjes knoflook

1 tl + 1 tl gemberpoeder

1 tl + 1 tlkurkuma

1 tl + 1 tl paprikapoeder

1 tl + 1tl komijnpoeder

Snufje cayennepeper voor de liefhebber

Zout

Peper

Scheutje olijfolie

Amandelen

1 el suiker

1 kaneelstokje

 

Marineer het vlees in de fijngesneden peterselie, koriander, geperste knoflook en een lepel olijfolie gemengd met van alle droge kruiden 1 tl.

Week de pruimen in lauw water voor een half uur.

Bak ondertussen het vlees aan in een grote pan aan beide kanten bruin. Voeg dan de geraspte uien toe en bak even mee. Voeg dan gekookt heet water toe met de anderere theelepels kruiden net tot het vlees bijna helemaal onderstaat en laat het geheel pruttelen op laag vuur voor zeker 2,5 uur. kijk en voel hoe zacht het vlees is. Het vlees moet uit elkaar vallen. Als er nog teveel vocht aanwezig is in de pan kan je deksel er aflaten tijdens het laatste gedeelte koken, zo verdampt het.

Rooster de amandelen

Ondertussen breng je de pruimen in een steelpannetje aan de kook met wat vleesjus en de suiker en kaneel.

Voeg alles samen en Bismillah

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.