
Om en nabij 200 gram fettucine pasta
2 borsten kipfilet
Zout
Peper
Olie om de kip in te bakken
100 gram ongezouten roomboter plus 1 lepel extra
250 ml slagroom
250 gram parmezaanse kaas
Men neme de kipfilet en bestrooi met zout en peper.
Bak in de olie voor ongeveer 8 minuten aan een kant. Als de kipfilet plakt aan de pan is het nog niet genoeg gebakken. Lekker bruin. Zodra je de kip omdraait voeg dan een lepel roomboter toe en bak de andere kant tot de kip helemaal gaar is. Laat dan rusten in de pan van het vuur.
Kook de fettucine volgens gebruiksaanwijzing.
Smelt de 100 gram boter in een ruime pan en voeg dan de room toe. Rasp de parmezaan en roer goed door met een garde tot een mooi sausje. voeg dan de afgegoten pasta toe en roer door. Het mag lekker zwemmen in de saus. Serveer met de kip in reepjes.
Reactie plaatsen
Reacties