🇲🇨 Rendang

1 el gedroogde rawit, minder naar smaak afhankelijk van je eigen voorkeur

1 el komijnzaad

10 zwarte peperkorrels

4 kardemompeulen

1 steranijs

1 el zonnebloemolie

1 kilo sukadelappen

3 uien

3 teentjes knoflook

1 tl gemberpasta

Stukje galangal van 1 cm

3 stengels citroengras

3 limoenblaadjes

1 verse chilipeper

1 blik kokosmelk

1 el tamarindepasta 

1 tl kurkuma

Zout

Handvol geraspte kokos

 

Week de gedroogde chilipepers in een laagje heet water. Rooster de komijnzaad, steranijs, peperkorrels en inhoud van de kardemom tot het goed begint te geuren. Maal dan fijn. Verhit een lepel zonnebloemolie in een grote pan met dikke bodem en fruit even de fijngemalen kruiden aan. Doe het vlees in dobbelstenen gesneden erbij en laat het vlees nu samen bruinen. 

Maal de ui, knoflook, onderkant van citroengras, verse peper, gedroogde/geweekte peper, galangal en de limoenblaadjes (waar je de nerf uit hebt gesneden) fijn tot een vloeibare massa. Zodra het vlees bruin is voeg je de vloeibare massa toe. Bak voor een paar minuten met elkaar en voeg dan de kokosmelk toe met de gember, tamarindepasta en kurkuma. Doe de deksel op de pan en laat samen minstens 3 uur zachtjes sudderen tot het vlees botermals is. 

Rooster de kokosrasp tot het net bruin begint te worden, let op want dit verbrand snel en voeg op het laatst toe aan het vlees. Dit zorgt ervoor dat het nog iets zal inbinden en voor de extra kokosmaak uiteraard. 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.