🇨🇼 Rabu di baka & arros moro

1 kilo ossenstaart, in plakken gesneden
Zout
Zwarte peper
1 el gedroogde tijm
1 tl paprikapoeder
Kwart tl kaneelpoeder
Halve tl pimentpoeder
Halve tl komijn
3 el bruine suiker
2 uien
5 tenen knoflook
1 tl geperste gember
1 madam jeanette
1 el maizena
3 el sojasaus
3 el ketchup
2 el worcestersaus
1 blik cannelini bonen

Smeer het vlees in met zout, peper, tijm, komijn, paprikapoeder, piment en kaneel.
Doe de bruine suiker in de pan en verwarm tot de suiker gaat karameliseren. Let op dat het niet verbrand. Zodra de suiker gesmolten is voeg je een paar el water toe en roer door tot de suiker oplost. Nu ga je het vlees hierin even kort aanbakken. Schep af en toe om zodat de gebruinde suiker overal rondom zit en haal dan het vlees uit de pan. Snipper de ui en fruit deze even aan in dezelfde pan, voeg dan geperste knoflook toe en bak een paar minuten mee. Doe de geperste gember erbij en roer even door en dan voeg je het vlees weer toe. Doe nu heet water bij het vlees tot het voor drie kwart onder water staat. Doe de madam jeanette erbij, deksel erop en op laag vuur laten sudderen voor drie uurtjes.
Doe een el maizena in een kommetje en voeg 3 el van je saus hieraan toe, goed roeren tot het een papje wordt en voeg dan al roerend terug in de pan. Nu gaat de saus indikken. Voeg dan de sojasaus. Ketchup, en worchestersaus toe en laat nog een half uur doorpruttelen. Het vlees moet nu van het bot afvallen zo mals dat het is.
Lek het blikje cannelini bonen uit en spoel even af en voeg aan de pan toe. Roer door en laat even samen verwarmen.

400 gram basmati lange korrel rijst
1 el roomboter
1 ui
3 tenen knoflook
1 el tomatenpuree
Half blokje kippenbouillon
3 el sojasaus
Zwarte peper
1 blikje kidneybonen

Week de rijst voor een half uur en spoel af. Kook gaar en laat afkoelen.
Verhit de boter in een koekenpan.
Snipper de ui en fruit aan, pers de knoflook en bak even mee. Bak dan de tomatenpuree voor een minuutje mee. Voeg het verkruimelde blokje bouillon en sojasaus toe. Lek de kidneybonen uit, spoel af en voeg toe samen met de rijst. Hussel alles goed door zodat het een rood/bruine kleur in zn geheel krijgt.

Eetsmakelijk

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.