๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ท Chinese tayersoep

Stuk zoutvlees 

1 ui

2 tenen knoflook

1 tomaat 

Paar takjes selderij

1 madame jeanette

1 tl piment korrels

Halve tl witte peper

2 maggie blokjes

Zout

5/6 chineze tayer, taro knollen

1 zak diepvries cassave

1 blik kokosmelk

1 bos tayerblad

1 el roomboter

 

Begin met het uitkoken van het zoutvlees. Doe dit voor ongeveer 10 minuten en snijd in blokjes.

Snipper de ui en doe dit samen met 2 liter water in een pan. Pel de knoflook en voeg toe samen met de tomaat in blokjes gesneden.

Schil de tayer en halveer voeg bij de soep samen met de in blokjes gesneden zoutvlees, selderij, piment, madame jeanette, maggie blok en witte peper. Laat dit nu met deksel op de pan op middelhoog vuur koken voor 30 minuten. Neem dan een aardappelstamper, haal de madame jeanette eruit en stamp de chinese tayer grof. Voeg nu de cassave toe en laat nog 15 minuten zachtjes koken. 

Verhit in een andere pan de roomboter en snijd de gewassen tayerblad in reepjes, zonder de stengel. Laat deze even slinken in de roomboter en voeg dan samen met de kokosmelk toe aan de soep. Proef op smaak en voeg naar smaak nog zout toe.

Serveer met de madame jeanette ernaast en rijst om de soep tot een gehele maaltijd te maken.

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.