
- 400 gram bulgur
- 2 El zonnebloemolie
- 1 tomaat
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 1 el paprikapuree
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl suiker
- 1 tl pul biber
- 0.5 tl komijn
- 0.5 tl kaneel
- 0.5 tl pimentpoeder
- Zout
- 3 lenteuitjes
- Half bosje munt
- Half bosje peterselie
- Paar takjes basilicum
- 200 ml Granaatappelmelasse
- 1 el suiker
- 1 el tomatenpuree
- 1 el citroensap
- Snijd de uien, lenteui, peterselie, munt, basilicum allemaal heel fijn. Snijd de tomaat ook heel fijn en bewaar zoveel mogelijk het sap van de tomaat. Pers de knoflook.
- Doe de olie in een grote schaal en roer hier doorheen de gesnipperde uien, knoflook, tomaat, paprikapuree, tomatenpuree, suiker en alle kruiden (behalve de verse groene).
- Meng door elkaar en roer hier dan de Bulgur doorheen samen met ongeveer 50 ml heet water. Kneed het gezamenlijk nu minstens een half uur. Door de warmte van je handen gaat de Bulgur garen.
- Voeg na de eerste ronde kneden de fijngesneden lente ui, peterselie, munt en basilicum toe. Kneed nu weer 15 minuten en voeg indien nodig nog een keer 50 ml heet water toe. Vorm tot een bal en laat even rusten voor 15 minuten.
- Maak ondertussen het sausje door de Granaatappelmelasse, suiker, citroensap en tomatenpuree met elkaar te mengen.
- Vorm de chikofte door ze in 1 handpalm te drukken.
- Serveer met een blaadje sla, citroen, nog extra peterselie, munt en saus.
Reactie plaatsen
Reacties