πŸ‡¨πŸ‡³ Gua Boa

Voor 9 buns

 

500 gram bloem

5 gram gist

140 ml melk

140 ml lauw water

2 El suiker

Halve tl zout

Zonnebloemolie

Bakpapier

 

Meng alle ingrediënten met elkaar door en kneed voor 10 minuten tot een mooi bol deeg. Vet een kom lichtjes in met zonnebloemolie en leg hierin het deeg. Dek af en zet op een warme plaats om te rijden tot het verdubbeld is in omvang, dit zal ongeveer een uurtje tijd kosten.

Leg het deeg neer op je werkvlak die je lichtjes invet met zonnebloemolie. Rol het deeg uit tot 1 cm dikke plak en vet de bovenkant lichtjes in met olie, dit doe je zodat wanneer je ze dubbel vouwt dat het niet gaat plakken. Haal hier rondjes uit ter grootte van ongeveer 10 cm diagonaal. Leg je rondjes op stukjes bakpapier en vouw ze dubbel. Laat ze nu weer 30 minuten met rust terwijl ze afgedekt weer wat rijzen. Stoom de broodjes voor ongeveer 15 minuten.

 

350 gram kipfilet

100 ml yoghurt of karnemelk

Zout

Sambal

 

Snijd de kip in dunne reepjes en laat hierin voor minstens 3 uur marineren. Overnachten mag natuurlijk ook.

 

Een kommetje bloem

1 tl Gemberpoeder

1 tl 5 spice

1 tl knoflookpoeder

1 tl sezchaun peper (vers gemalen)

1 tl zwarte peper

1 tl chilivlokken

Zonnebloemolie

 

Haal hierdoorheen de kip alvorens je deze gaat frituren. Frituur ze goudbruin en krokant in ongeveer 7 minuten en draai ze halverwege om.

 

Chinese zuurgoed

 

100 ml azijn

100 ml water

0.25 tl Chinese suiker

Halve komkommer

Handjevol radijsjes

 

Verwarm azijn, water en suiker tot de suiker is opgelost. Snijd de komkommer en radijsjes in dunne reepjes of plakjes en laat het samen staan tot klaar voor gebruik.

 

Sriracha saus

 

Handjevol rawit

3 teentjes knoflook

1 el vissaus

1 el azijn

1 el palmsuiker

Zout

 

Stamp of maal de rawit met knoflook fijn in een vijzel of keukenmachine. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed door.

 

Bosuitjes

Sesamzaadjes

Sriracha mayonaise (door mayonaise met sriracha Saud te mengen)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.