πŸ‡²πŸ‡¨ Lemper

400 gram ketanrijst

150 gram santen

3 slierten pandanblad

4 Djeroek peroet

1 tl zout

Halve tl suiker

 

Spoel de rijst af tot het water helder is wat er van af komt. Week dan de rijst minstens een half uur in ruim koud water.

Breng dan 700 ml water aan de kook met de rest van ingrediënten. Zodra het water kookt voeg de rijst toe en zet het vuur op middelhoog. Kook de rijst gaar.

 

Boemboe

3 geroosterde Kemirinoten

2 uien

3 teentjes knoflook

1 el korianderpoeder

1 tl komijn

0.5 tl kurkuma

0.5 tl laos

Peper

Zout

Wat zonnebloemolie om het samen te brengen

 

Maal of stamp de bovenstaande ingredienten met elkaar en bak dan even aan in een pan tot eet goed begint te geuren.

 

400 gram Kip gehakt

 

Voeg vervolgens het gehakt toe aan de boemboe en bak samen even mee.

 

50 gram santen

50 ml heet water

Half blokje kippenbouillon

 

Meng bovenstaande met elkaar en voeg wanneer het gehakt gaar is toe aan de pan. Laat even samen pruttelen tot het goed ingedikt is. De vulling kan het beste niet vochtig zijn maar ook niet volledig droog gekookt.

 

2 in 1 magnetron/huishoudfolie

Ik gebruik deze folie omdat het niet zo plakt als gewone huishoudfolie.

Voor het rollen van de lemper kan ik je het beste doorverwijzen naar de hoogtepunten op mijn instagram.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.