
400 gram ketanrijst
150 gram santen
3 slierten pandanblad
4 Djeroek peroet
1 tl zout
Halve tl suiker
Spoel de rijst af tot het water helder is wat er van af komt. Week dan de rijst minstens een half uur in ruim koud water.
Breng dan 700 ml water aan de kook met de rest van ingrediënten. Zodra het water kookt voeg de rijst toe en zet het vuur op middelhoog. Kook de rijst gaar.
Boemboe
3 geroosterde Kemirinoten
2 uien
3 teentjes knoflook
1 el korianderpoeder
1 tl komijn
0.5 tl kurkuma
0.5 tl laos
Peper
Zout
Wat zonnebloemolie om het samen te brengen
Maal of stamp de bovenstaande ingredienten met elkaar en bak dan even aan in een pan tot eet goed begint te geuren.
400 gram Kip gehakt
Voeg vervolgens het gehakt toe aan de boemboe en bak samen even mee.
50 gram santen
50 ml heet water
Half blokje kippenbouillon
Meng bovenstaande met elkaar en voeg wanneer het gehakt gaar is toe aan de pan. Laat even samen pruttelen tot het goed ingedikt is. De vulling kan het beste niet vochtig zijn maar ook niet volledig droog gekookt.
2 in 1 magnetron/huishoudfolie
Ik gebruik deze folie omdat het niet zo plakt als gewone huishoudfolie.
Voor het rollen van de lemper kan ik je het beste doorverwijzen naar de hoogtepunten op mijn instagram.
Reactie plaatsen
Reacties