
Ongeveer 6 bladen baklava yukfa.
2 ronde witte turkse kazen, ik gebruik van het merk sutdiyari met een rode deksel.
Een kommetje fijngesneden spinazie, gebakken en afgekoeld.
100 gram goudse geraspte kaas
1 tl zout
2 eieren
Half zakje bakpoeder
200 ml melk
100 ml water
Verkruimel de witte kaas, en meng samen met de geraspte kaas en de fijngesneden spinazie. Breng op smaak met wat zout en peper.
Mix de eieren door met de zout en bakpoeder met een garde en voeg dan de melk en het water toe en mix ook even door. Dit is de saus die je gaat gebruiken om de vellen vochtig mee te maken.
Neem een ronde schaalt met ongeveer hoogte van 5 cm. Leg hierin de eerste vel yukfa. Bestrijk met de saus. De bladeb mogen best nat zijn. Belangrijk is om de vellen waar je nog niet meewerkt af te dekken, ze drogen namelijk heel snel uit en ze scheuren dan ook heel snel.
Leg een tweede vel bovenop de eerste en bestrijk weer. De gedeeltes die erbuiten vallen gebruik je straks, dat is niet erg. Voeg een laagje van je kaasmengsel op het tweede blad. Afhankelijk van hoeveel laagjes je wilt pas je de hoeveelheid aan. Ik heb enkel twee laagjes gebruikt. Bedekken weer met yukfa en besmeren met saus.
Voor je afsluit met de laatse twee yukfa vellen leg je de buitenhangende stukken bovenop zodat je het geheel mooi kan afsluiten.
Verwarm een pan en leg de borek erin. Bak tot de onderkant gaar en goudbruin is. Schuif m dan op een bord, draai m om, doe een klein beetje boter of olie in de pan en bak nu de andere kant tot deze kant ook gaar en goudbruin is.
Reactie plaatsen
Reacties