
1 kom kikkererwten, liefst gedroogd dan geweekt en gekookt en anders uit blik.
200 gram griekse yoghurt
Klein handje pijnboompitjes
1 el tahinpasta
3 teentjes knoflook
1 el citroensap
Olijfolie
1 tl komijn
Zout
Peper
Optioneel: halve tl rode pepervlokken
Laagje zonnebloemolie
3 stuks libanees platbrood
Handjevol granaatappelpitjes
Als je gedroogde kikkererwten gebruikt week deze dan in een ruime kom met water de nacht van te voren. Kook ze daarna tot ze bijtgaar zijn (niet overzacht).
Rooster de pijnboompitjes en zet aan de kant.
Meng de yoghurt met 1 teentjes knoflook,de tahin, citroensap en een beetje zout en peper.
Doe de uitgelekte kikkererwten nog even in een koekenpan met een lepel olijfolie, komijn, zout, peper en eventueel rode peper. Haal ze uit de pan en voeg de zonnebloemolie toe. Snijd het plat brood in drie hoekjes en frituur goudbruin. Dit heeft ongeveer maar een minuutje nodig.
Serveer met het gefrituurd brood onderop, vervolgens de kikkererwten en yoghurt. Pijnboompitjes bovenop met de granaatappelpitjes.
Reactie plaatsen
Reacties