πŸ‡³πŸ‡± Champignonnen saus

2 x 2 el Roomboter of croma
400 gram champignons
1 teentje knoflook
1 el bloem
250 ml room
Zout
Verse zwarte peper
Halve tl verkruimeld bouillonblokje (paddestoelen/groente)
Optioneel: 1 el Verse krulpeterselie of bieslook

Boen de champignons schoon. En snijd in plakken.
Smelt de boter in de pan en bak hierin de champignons voor 5 minuten. Pers dan de knoflook uit en bak even mee. Als de champignons gebakken zijn haal deze uit de pan. Voeg dan de rest van de boter toe in de pan, laat weer smelten en voeg de bloem toe. Laat even aanbakken voor een minuutje op niet te hoog vuur. Het doel is goudbruin, niet donkerder. Blus dan af met slagroom, doe dit in etappes terwijl je goed met een garde alles losklopt. Zodra het indikt voeg je meer slagroom toe tot je de juiste consistentie hebt bereikt.
Voeg dan de champignons weer toe, kruid met peper, zout en bouillonblokje en eventueel met verse peterselie of bieslook.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.