πŸ‡­πŸ‡· Dille saus

1 el plus 1 el roomboter
3 zalm filets
2 teentjes knoflook
200 ml kip of vis bouillon
150 ml creme fraiche
2 el verse dille, en wat extra voor garnering
1 tl citroensap
Zout en zwarte verse peper
Eventueel citroen om bij te serveren

Smelt 1 el roomboter in de pan. Bestrooi de zalm met wat zout en peper.Bak de zalmfilets aan beide kanten kort aan, zo een minuut per zijde. Haal dan uit de pan en zet aan de kant. Ze hoeven dus nog niet gaar te zijn. In dezelfde pan smelt de andere lepel roomboter en fruit de geperste knoflook even aan. Blus dan af met de bouillon en laat een paar minuten doorkoken. Voeg dan de creme fraiche, citroensap,en dille toe. Proef of er nog wat zout nodig is. Roer even goed door en voeg de zalm weer toe aan de pan. Laat nu een paar minuten samen garen.
Garneer met wat dille en serveer met een schijfje citroen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.