🇲🇦 Bissara / Tamarakt

400 gram spliterwten

1 ui

2 tenen knoflook

1 tl Komijn

1 tl harissapoeder

Zout/peper

Scheut olijfolie

Snufje chilivlokken en komijn voor garnering


Was eerst de spliterwten tot er helder water vanaf komt.

Verhit in een soeppan 1 el olijfolie.  Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes en fruit even aan. Voeg de kruiden toe, roer even door en voeg dan de erwten toe. Voeg een 1,5 liter water toe en laat nu 40 minuten samen op zacht vuur koken of tot de erwten helemaal zacht zijn. Doe het geheel in de blender en maal tot helemaal egaal. Voeg nog een scheut olijfolie en proef op smaak. Als je voorkeur uitgaat naar een vloeibaardere soep voeg dan simpelweg nog wat water toe en roer goed door tijdens het verwarmen. Garneer met komijn, chilivlokken en olijfolie bij het serveren.

Ik hou ervan om de smaken basic te houden bij de bissara maar je zou er ook nog gember of ras el hanout bij kunnen doen.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.