πŸ‡²πŸ‡Ύ Curry Laksa

Een kommetje schoongemaakte, voorgekookte middelgrote garnalen

3 sjalotjes

4 tenen knoflook

4/5 rode chilipepertjes

1 citroengras

Een kwart tl trassie

1 el zonnebloemolie 

2 el kerrie masala

1 blokje kippenbouillon

1 liter water

100 ml kokosmelk

3 el vissaus

Sap van kwart limoen

1 zakje krabballetjes uit het vriesvak van oriental

Eiernoodles

Limoen voor serveren

 

Kook de garnalen kort voor zodat deze roze zijn en je ze alleen hoeft op te warmen in de soep. Kook de noodles volgens gebruiksaanwijzing, spoel dan af met koud water en maak even los met 2 vorken en zet dan aan de kant.

In je keukenmachine of blender doe je de sjalotjes, knoflook, pepers, trassie en onderste gedeelte van de citroengras. Voeg een lepel water toe om een mooie pasta van te creëren. 

In een soeppan verhit de olie en bak de kerrie poeder even aan. Niet op te hoog vuur en goed roeren. Doe dit voor 30 seconden zodat de geur goed vrijkomt maar uiteraard niet verbrand. Voeg dan de red curry pasta toe en laat nu samen even bakken voor een aantal minuten. Af en toe even doorroeren. Voeg dan water met kippenbouillon toe. Kook even paar minuten samen en voeg dan de kokosmelk, vissaus en limoen toe.

Bak of frituur ondertussen de krabballetjes af. 

Doe de garnalen in de soep om heet te worden. Doe de noodles onder in de soepkommen, schenk de bouillon erbij en serveer met krabballetjes en een schijfje limoen.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.