
Wat heb je nodig:
Het deeg:
- 300 gram bloem
- 200 ml kokend water
- Halve tl zout
- Meng het zout door de bloem in een kom.
- Voeg het gekookte water bij de bloem en vorm tot een deegbal, pas op het is heet.
- Haal het deeg uit de kom en kneed goed door tot een mooi soepel deeg. Vorm hier vier gelijke lange worsten van en leg deze op Bakpapier en dek af met plasticfolie. Laat dit een kwartiertje rusten.
- Ondertussen kan je de vulling klaarmaken.
De vulling:
- 350 gram kalfsgehakt
- 4 lenteuitjes
- Een stukje gember van 1 cm
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl suiker
- 1 El sojasaus
- 1 El sesamolie
- 1 tl oestersaus
- 1 tl maizena
- Snufje witte peper
- Zout naar smaak
- Hak bovenstaande ingredienten (behalve het gehakt) fijn en meng door het gehakt.
- Bestuif je werkplaats en een deegroller met bloem.
- Pak een deegworst en verdeel in 8 gelijke stukken. Rol dit tot een rondje van met een diameter van ong 8 cm. Doe hier 1 theelepel vulling op en vouw hem dicht als een half maantje. Je hebt een speciale techniek om de randen te vouwen, deze kan je op YouTube vinden.
- Verhit een volle El zonnebloemolie in een koekenpan en wanneer het heet is leg je er ongeveer 10 stuks in. Laat ze ongeveer een minuutje op hoog vuur bakken tot ze net bruin beginnen te worden en voeg dan wat water(30 ml) toe aan de pan. Pas op, dit gaat sissen en gek doen. Doe er snel de deksel op en schud even de pan heen en weer zodat ze dumplings loslaten. Nu zijn ze aan het stomen. 5 minuten is voldoende. Ga dan verder met de volgende batch en werk ze zo allemaal af.
Serveer met 3 El sojasaus met een druppel Sesamolie en een tl Azijn.
Reactie plaatsen
Reacties