πŸ‡ΈπŸ‡· Pom

1 kilo kippenbout, ontveld en gewassen

0.5 tl pimentpoeder

2 kleine Maggie blokjes

1 El zonnebloemolie/boter of beide

1 ui

1 grote tomaat

1 El tomatenketchup

2 El ketjap

Paar takjes selderij

 

Pom mengsel

 

1 zak pom van 1 kilo, ontdooid

1 El piccalilly

1 El ketchup

1 El ketjap

100 ml vers geperste sinaasappelsap

2 kleine Maggie blokjes

0.5 tl pimentpoeder

3 soeplepels van je kipjus

0.5 tl witte peper

Zout

Paar theelepels boter

 

Was je ontvelde kip, smeer in met pimentpoeder en verkruimelde maggieblokjes.

Bak aan in een grote pan aan beide kanten.

Snijd de u, pers de knoflook en tomaat fijn en voeg toe aan de kip zodra deze bruin is. Bak eventjes mee en voeg dan de ketchup, ketjap en selderij erbij en leng aan met water tot de kip bijna helemaal onder water staat. Laat dit ongeveer een half uur pruttelen tot de kip gaar is.

 

Maak ondertussen je pom mengsel klaar door alles met elkaar te mengen en verwarm de oven voor op 160 graden.

Als de kip gaar is haal deze uit de saus en laat even afkoelen. Scheur de stukken kip eraf als je niet van botten houdt.

Vet je ovenschaal in en doe de helft van je pom mengsel in de ovenschaal. Hier overheen gaat de kip, met een groot gedeelte van je saus. Bewaar ongeveer 5 lepels voor op de bovenkant. Breng de rest van je pom aan bovenop de kip en doe de 5 lepels saus erbovenop. Verdeel wat lepels boter op de pom en bak af voor ongeveer 1,5 uur de oven.

 

Ook lekker met zoutvlees erdoorheen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.