๐Ÿ‡ฎ๐Ÿ‡น Perzik Tiramisu

1 bakje perzikken

1 el suiker

500 gram mascarpone

500 ml slagroom

100 gram suiker (of meer als je een zoetekauw bent)

1 zakje vanillesuiker

Een pak lange vingers

Glas Perzik yoghurtdrank

Een blik halve perzikken


Schil en snijd de perzikken (niet die uit blik)

Verwarm ze in een pannetje met een eetlepel suiker en een eetlepel water.Pureer dan fijn en laat afkoelen.

Klop de slagroom met de vanillesuiker en 100 gram suiker stijf en roer dan nog even de mascarpone erdoorheen.

Doe de lange vingers in een laagje yoghurtdrank, draai ze om en laat een paar seconden liggen om zacht te worden.

Laat dan uitlekken en leg op de onderkant van een schaal. Je hebt straks nog een keer dezelfde hoeveelheid nodig.

Smeer over de lange vingers de helft van de mascarpone room. Daarop de perzikkencoulis. Doe hetzelfde als hiervoor met de lange vingers en leg een laagje op de perzikkencoulis. Hierop de overige mascarpone room.

Dek af en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer met schijfjes perzik uit blik.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.