🇰🇷Yangnyeom-tongdak

Voor het frituren : 

 

1 kilo kipvleugels

Zout

Peper

50 gram maizena

30 gram bloem

Halve tl baking soda

2 eieren

 

Zonnebloemolie 

 

Verhit alvast een laag zonnebloemolie in een pan.

Was de kip en hak de vleugels in 2 delen. Dep de kip droog en doe ze in een kom met de rest van bovenstaande ingredienten.

Als de olie heet genoeg is, als de olie begint te borrelen wanneer je de kip toevoegt. Dan frituur je de kip goudbruin aan beide kanten. Als je niet genoeg ruimte hebt in de pan doe dit dan in etappes. Het zal ongeveer 10 minuten moeten duren. Haal de kip uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en herhaal dan het frituren weer. 

Tijden de laatste frituurratie maak je de saus.

Voor de saus :

1 el zonnebloemolie

3 teentjes knoflook

5 el ketchup

5 el rijstsiroop

3 el gochujang

1 el azijn

1 el sesamzaadjes

 

Verhit de olie en fruit de knoflook hierin tot het net begint te bruinen. Voeg dan de rest van de ingredienten toe, exclusief de sesamzaadjes.

Laat op laag vuur met elkaar samensmelten en lichtjes borrelen voor ongeveer 5 minuten.

Als de kip klaar is met frituren hussel je ze door de saus en besprenkel met sesamzaadjes.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.