🇮🇳 Tikka Masala

Marinade voor de kip

 

600 gram kipfilet

100 ml griekse yoghurt

1 tl kashmiri chilipoeder (minder, if u cant handle the heat)

1 tl garam masala

1 tl korianderpoeder

Halve tl komijnpoeder

Kwart tl kurkuma

1 el kasuri methi

2 teentjes knoflook

1 tl gemberpasta

Zout

1 el citroensap

 

Was de kip en dep dan goed droog en snijd in grote blokjes.

Mix alles samen en laat minstens 4 uur marineren, liefst een hele nacht.

 

1 kaneelstokje

3 kardemompeulen

1 tl komijnzaad

2 el ghee

Optioneek, 1 of 2 groene chilipeper

1 grote ui

2 knoflookteentjes

1 tl gemberpasta

3 tomaten

1 tl garam masala

Halve tl kashmiri chili

1 eetlepel kasuri methi 

Zout

100 ml room

 

 

Rooster de inhoud van de kardemom, het kaneelstokje en komijnzaad even tot het goed begint te geuren.

Voeg dan de ghee en gesnipperde uien toe en eventueel de groene chilipeper en bak deze goudbruin. Pers de knoflook en bak mee. Voeg dan de gemberpasta en de tomaat in grove stukken toe. Voeg de garam masala toe met de chilipoeder. Bak het geheel tot de tomaten zacht zijn. Doe dan alles in een blender met een klein beetje water en blendt tot een saus. 

 

Ondertussen bak je de kip in een andere pan in de andere lepel ghee. Doe dit in kleine porties zodat de kip echt ruimte heeft om te bakken. Het hoeft niet door en door gaar te zijn want je gaat het in de saus nog door laten garen.

 

Doe de saus terug in de pan, proef op smaak en voeg indien nodig nog wat zout of chilipoeder toe. Verkruimel de kasuri methi in je hand en voeg toe. De kip die bijna gaar gebakken is voeg je toe in de saus en laat je op middelhoog vuur alles samen pruttelen voor 10 minuten. Voeg op het laatst nog even room toe en verwarm samen. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.