🇸🇾 Tabouleh , Baba Ganoush, Avocado cream, Kipsalade

 

 

Kipsalade

 

1 halve kipfilet borst

Half blokje kippenbouillon

Zwarte peper

Eventueel laurierblaadje

100 gram turkse of griekse yoghurt

2 handjes walnoten

1 tl citroensap 

Handjevol dille

Zout

Peper

 

Kook de kipfilet in een laagje water met het bouillonblokjes, peper en eventueel laurierblaadje. Laat garen, afkoelen en pluis dan uit.

Verkruimel de walnoten, bewaar er nog een paar voor garnering. Voeg alles samen.

 

Baba Ganoush

 

2 aubergines

Zout

Olijfolie

2 teentjes knoflook

2 el tahin

1 tl citoensap

Halve tl komijnpoeder

Zout

Peper

Snufje gerookte paprikapoeder

 

Schil de aubergines. Snijd in plakken en bestrooi met zout en laat half uur staan. Veeg het vocht wat uit de aubgerines is gekomen weg en besmeer de plakken met olijfolie. Rooster in de oven voor ongeveer 40 minuten tot het vruchtvlees volledig zacht is. Maal samen met de knoflook in een keukenmachine en roer dan de rest van de ingredienten door elkaar. Behalve de gerookte paprikapoeder deze strooi je alleen een beetje over de bovenkant voor een wat rokerige smaak.

 

 Avocado creme

1 avocado

150 gram roomkaas

Snufje zout

Paar drupjes citroensap

 

Pureer de avocado en roer de rest door elkaar

 

Tabouleh 

 

Een halve beker fijne bulgur

2 el citroensap

Ongeveer 6 lepels olijfolie

Zout 

Peper

Bos krul peterselie

Halve bos munt

1 grote tomaat

2 stengels bosui

 

Doe de bulgur in een kom met citroensap, olijfolie, zout en peper en laat staan tot de bulgur zich vol heeft gezogen. Dit zou een half uur ongeveer moeten duren. Lukt dit niet, wat bij mij het geval was. Doe dan een klein scheutje gekookt water erbij.

Snijd tomaat, bosui, peterselie en munt zeer fijn. Voeg toe zodra de bulgur wat zachter is. Goed mengen en klaar.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.