
Kipsalade
1 halve kipfilet borst
Half blokje kippenbouillon
Zwarte peper
Eventueel laurierblaadje
100 gram turkse of griekse yoghurt
2 handjes walnoten
1 tl citroensap
Handjevol dille
Zout
Peper
Kook de kipfilet in een laagje water met het bouillonblokjes, peper en eventueel laurierblaadje. Laat garen, afkoelen en pluis dan uit.
Verkruimel de walnoten, bewaar er nog een paar voor garnering. Voeg alles samen.
Baba Ganoush
2 aubergines
Zout
Olijfolie
2 teentjes knoflook
2 el tahin
1 tl citoensap
Halve tl komijnpoeder
Zout
Peper
Snufje gerookte paprikapoeder
Schil de aubergines. Snijd in plakken en bestrooi met zout en laat half uur staan. Veeg het vocht wat uit de aubgerines is gekomen weg en besmeer de plakken met olijfolie. Rooster in de oven voor ongeveer 40 minuten tot het vruchtvlees volledig zacht is. Maal samen met de knoflook in een keukenmachine en roer dan de rest van de ingredienten door elkaar. Behalve de gerookte paprikapoeder deze strooi je alleen een beetje over de bovenkant voor een wat rokerige smaak.
Avocado creme
1 avocado
150 gram roomkaas
Snufje zout
Paar drupjes citroensap
Pureer de avocado en roer de rest door elkaar
Tabouleh
Een halve beker fijne bulgur
2 el citroensap
Ongeveer 6 lepels olijfolie
Zout
Peper
Bos krul peterselie
Halve bos munt
1 grote tomaat
2 stengels bosui
Doe de bulgur in een kom met citroensap, olijfolie, zout en peper en laat staan tot de bulgur zich vol heeft gezogen. Dit zou een half uur ongeveer moeten duren. Lukt dit niet, wat bij mij het geval was. Doe dan een klein scheutje gekookt water erbij.
Snijd tomaat, bosui, peterselie en munt zeer fijn. Voeg toe zodra de bulgur wat zachter is. Goed mengen en klaar.
Reactie plaatsen
Reacties