πŸ‡ΉπŸ‡­ Drunken noodles &Chicken satay

 

Marinade kipsate

 

1 kilo kipfilet

1 citroengras 

1 el komijnzaad

1 el korianderzaad

1 el witte peperkorrels

1 el gulu djawa (Javaanse suiker)

100 ml kokosmelk

1 tl kurkuma

Halve tl kaneelpoeder

1 el tamarindepasta

Zout

 

Was de kip en snijd in blokjes.

Neem een vijzel en stamp citroengras, komijnzaad, korianderzaad, peperkorrels en gulu djawa fijn. Meng samen met de overige ingredienten en laat minstens een paar uur marineren.

Rijg aan stukjes en bak of grill aan beide kanten ongeveer 4 minuten.

 

Satesaus

1 kom pinda's , geroosterd en ongezouten

1 blik kokosmelk

2 el thai red curry, voor recept zie kopje bijgerecht 

1 tl tamarindepasta 

1 tl gulu djawa

1 tl vissaus

 

Maal de pinda's fijn. Bewaar nog een beetje pinda voor het serveren. Breng het halve blikje kokosmelk aan de kook samen met de curry. Voeg dan de pinda, fijngemaakte gulu djawa en tamarindepasta toe en kook in tot het dik wordt. Voeg dan steeds een beetje kokosmelk toe en laat verder inkoken tot de gewenst consistentie. Voeg vissaus toe en proef het op smaak. Voor meer zoet, gulu djawa voor meer zout voeg je nog wat vissaus toe.

 

Halve komkommer

1 thaise rode peper

150 ml azijn

2 el suiker

Sesamzaadjes

 

Verhit de azijn met suiker. Roer door tot de suiker is opgelost. Laat iets afkoelen.

Snijd komkommer in dunne halve maantjes en de peper in ringetjes. Leg in het azijn en laat marineren.

 

300 gram kipdijfilet

1 el sojasaus

Kwart tl suiker

1 pak dikke rijst noodles 

3 el oestersaus

3 el donkere sojasaus

1 el lichte sojasaus

1 el vissaus

2 el zonnebloemolie 

3 grote tenen knoflook

1 el rawit, gedroogde chili peper (minder naar smaak)

1 ui

1 paprika

Evenveel meer groente als wortel of broccoli

1 hand vol thai holy basil

 

Marineer de in reepjes gesneden kippendij in de lepel sojasaus met suiker.

Kook de noodles volgens gebruiksaanwijzing en spoel af met koud water.

Meng de sojasaus, oestersaus en vissaus samen en laat even staan.

Bak de kip af in 1 el olie. Zorg dat de kip de ruimte heeft om te bakken. Zodra deze goudbruin is aan beide kanten neem uit de pan. Veeg de pan schoon en fruit nu de knoflook en rawit in de andere el olie.

Pas op met inademen boven de pan want het slaat op je longen.

Snijd de ui in halve maantjes bak mee. Snijd de paprika in stukjes en bak mee zodra de uien glazig zijn. Voeg de noodles, kip en saus toe en schud door tot de noodles goed bedekt zijn met de saus. Haal van het vuur en roer de thaise basilicum erdoorheen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.