
2 kilo spare ribs
1 bosje lenteui
5 tenen knoflook
Stuk gember van 2 cm
2 el miso ,sojabonen pasta
2 el gochujang
1 el sesamolie
1 el honing
1 tl chilivlokken
Zout
1 el ketjap
Geroosterd sesamzaad
Begin het liefst met de spare ribs een nacht van te voren te marineren.
Was de spare ribs met azijn en dep droog.
Maal het witte gedeelte van de bosui (hele bos) fijn met de knoflook en gember. Meng dan de miso, gochujang, sesamolie, honing, chili en zout hierdoorheen en smeer de ribben hier goed mee in maar behoud nog een klein laagje voor later.
Verwarm de oven voor op 130 graden.
Leg op een bakplaat een laag Aluminiumfolie met de glanzende kant naar boven. Leg hierop je spare ribs en dek af met een laag folie met de glanzende kant naar beneden. Laat ze nu 3 uur lang garen. Haal de folie er dan af en gebruik je resterende marinade met een lepel ketjap gemixt om de spare ribs te bestrijken en laat nu zonder folie een half uur op 180 graden bakken.
Nu moeten ze van het bot vallen zo zacht.
Garneer met het groene gedeelre bosui in ringen gesneden en de geroosterde sesamzaadjes.
Coleslaw
2 wortels
Halve witte kool
Eventueel ook een stukje rode kool
Snijd die allemaal fijn julienne.
1 el mayo
2 el griekse yoghurt
1 tl appelazijn
1 tl suiker
Zout
Zwarte peper
Mix dit goed samen en roer dan de groente erdoorheen.
Reactie plaatsen
Reacties