
500 gram kipdijfilet
1 el paprikapoeder
1 tl chilivlokken
1 tl knoflookpoeder
Halve tl witte peper
1 el harissa pasta
2 el zonnebloemolie
2 rode uien
5 tenen knoflook
1 tomaat
2 el chilisaus
Selderijzout of gewoon zout
3 el mayonaise
1 el siracha saus
1 el chilisaus
Was de kip en snijd in kleine stukjes.
Marineer in de paprikapoeder, witte peper, chilivlokken, knoflookpoeder en harissapasta.
Snijd de rode uien in halve maantjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui tot ze glazig worden. Zet dan het vuur lager en laat dan karameliseren voor zo een 15 minuten. Voeg de knoflook in schijfjes toe en bak nog een paar minuten. Voeg daarna de kip toe en bak op hoog vuur zodat het snel bruint. Voeg dan de tomaat in blokjes toe en bak tot het vocht van de tomaat is verdampt. Voeg zout en chilisaus toe.
Meng de saus door mayonaise, siracha en chilisaus met elkaar te mengen.
Reactie plaatsen
Reacties