
350 gram gedroogde witte bonen, een nacht geweekt
2 el olijfolie
1 grote ui
4 tenen knoflook
1 el tomatenpuree
3 ontvelde tomaten
Half bosje koriander
Half bosje peterselie
1 el paprikapoeder
1 tl harissapoeder
1 tl gemberpoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl kurkuma
Zout en peper
1 beker water
1 rode peper
Kook de bonen in ruim water voor een half uur. Laat uitlekken.
Verhit de olie in een pan. Snipper de ui en bak glazig. Voeg na een paar minuten de knoflook en eetlepel tomatenpuree toe en bak enkele minuten mee.
Maal de tomaten fijn met de peterselie en koriander. Voeg toe aan de pan samen met alle kruiden. Bak een paar minuten samen voeg dan het water toe met de rode peper en de gekookte bonen. Doe de deksel op de pan en kook het geheel nog 20 minuten op zacht vuur.
Reactie plaatsen
Reacties