
3 eieren
50 gram suiker, meer indien gewenst (deze hoeveelheid is minimaal)
1 zakje vanille suiker
60 ml olie
1 zakje bakpoeder
500 gram griesmeel
1 liter vanillevla
Abrikozenjam
Geraspte kokos
Verwarm de oven voor op 160 graden
Begin met het mixen van de eieren met de suiker en vanillesuiker tot het schuimig wordt. Voeg de olie toe en meng even mee door. Dan mag de bakpoeder met de griesmeel erbij en de vla. Roer nog even wat door.
Bekleed je bakplaat met bakpapier en schenk het cakebeslag erin.
Bak af in de oven voor ongeveer 50 min. Elke oven werkt anders dus ik raad je aan zo nu en dan te controleren met een saté prikker.
Verwarm de jam in een pannetje of magnetron zodat deze vloeibaarder wordt, je zou zelfs wat water kunnen toevoegen om de jam nog vloeibaarder te maken.
Zodra de cake uit de oven is prik je er gaatjes in en hieroverheen giet je de jam zodat de deze goed kan intrekken. Bestrooi met geraspte kokos.
Snijd de cake als hij afgekoeld is in ruitjes of vierkantjes.
Reactie plaatsen
Reacties