πŸ‡ΈπŸ‡© Kamounia

Kamounia
1 kilo stoofvlees
1 el olijfolie
2 uien
3 teentjes knoflook
1 el tomatenpuree
2 el harissa
2 tl komijn
0.5 pul biber
Halve tl kurkuma
1 laurierblaadje
Kwart tl witte peper
Zout


Snijd het vlees in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak het vlees rondom bruin.
Snipper de ui en voeg toe aan het vlees. Bak nu voor zo een 10 minuten tot ze goudbruin kleuren. Voeg dan de geperste knoflook toe met de tomatenpuree en komijn en bak even mee tot de geuren goed vrijkomen.
Voeg de harissa na een minuutje toe en roer even door en voeg dan heet water toe tot het vlees net onderstaat. Voeg de pul biber, kurkuma, zout en witte peper toe met het laurierblaadje en stoof nu op laag vuur voor ongeveer 2,5 uur tot het vlees zo mals is dat het uit elkaar valt.

Chakalaka
2 el zonnebloemolie
1 rode ui
3 teentjes knoflook
1 tl gemberpasta
1 tl komijn
Halve tl gerookte paprika
1 rode paprika
1 groene paprika
2 wortels
2 tomaten
1 el gedroogde tijm
Kommetje witte bonen in tomatensaus
Half tl chilivlokken
Halve tl kippen of runder bouillon poeder
Zwarte peper
Zout

Schil de wortels en rasp de wortels. Snijd de paprika en tomaat in blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui een paar minuten en voeg dan de knoflook toe. Bak even samen en voeg dan de gember, gerookte paprikapoeder en komijn toe en bak een halve minuut mee. Doe de wortels en paprika in de pan en bak een paar minuten rond. Vervolgens de tomaat met tijm en laat nu al het vocht verdampen. Op het laatst verwarm je de witte bonen in tomatensaus mee en voeg je de overige kruiden toe.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.