
220 ml lauw water
7 gram gist
1 tl suiker
350 gram bloem
80 ml griekse yoghurt
Snufje zout
Mix de gist met suiker en water en laat 5 minuten staan, nu zou het moeten zijn gaan bubbelen.
Zeef de bloem en kneed nu alle ingredienten, inclusief de gist, met elkaar tot een mooi brood deeg. Het deeg moet niet plakkerig zijn dus als dat wel het geval is voeg nog wat bloem toe.
Laat nu voor een uur rijzen op een warme plaats tot het verdubbeld is in omvang.
Haal hier nu 8 bollen uit en rol plat tot een ovaal of rond platbrood en leg ze op bakpapier.
Za'atar:
2 el sesamzaad
1 el sumak
1 el gedroogde tijm
1 el wilde en anders gedroogde oregano
0,5 el komijn poeder
En een beetje zout
Optioneel, een beetje chilivlokken voor pit
3 el olijfolie
Verwarm de oven voor op de hoogste stand.
Mix de olijfolie met de za'atar en besmeer hiermee de broden. Laat een randje vrij.
Bak in er 2 of 3 af tegelijkertijd, net hoeveel je op de bakplaat krijgt in het midden van de oven. Dit gaat snel op zo een hoge temperatuur dus hou goed in de gaten.
Laat iets afkoelen en bedek dan met een theedoek.
Reactie plaatsen
Reacties
Salam