πŸ‡ΈπŸ‡Ύ Manakish

220 ml lauw water

7 gram gist

1 tl suiker

350 gram bloem

80 ml griekse yoghurt

Snufje zout

 

Mix de gist met suiker en water en laat 5 minuten staan, nu zou het moeten zijn gaan bubbelen.

Zeef de bloem en kneed nu alle ingredienten, inclusief de gist, met elkaar tot een mooi brood deeg. Het deeg moet niet plakkerig zijn dus als dat wel het geval is voeg nog wat bloem toe.

Laat nu voor een uur rijzen op een warme plaats tot het verdubbeld is in omvang.

Haal hier nu 8 bollen uit en rol plat tot een ovaal of rond platbrood en leg ze op bakpapier.

 

Za'atar:

2 el sesamzaad

1 el sumak

1 el gedroogde tijm

1 el wilde en anders gedroogde oregano

0,5 el komijn poeder

En een beetje zout

Optioneel, een beetje chilivlokken voor pit

3 el olijfolie

 

Verwarm de oven voor op de hoogste stand.

Mix de olijfolie met de za'atar en besmeer hiermee de broden. Laat een randje vrij.

Bak in er 2 of 3 af tegelijkertijd, net hoeveel je op de bakplaat krijgt in het midden van de oven. Dit gaat snel op zo een hoge temperatuur dus hou goed in de gaten. 

Laat iets afkoelen en bedek dan met een theedoek. 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

abderrahim Mssitah
4 maanden geleden

Salam