πŸ‡²πŸ‡½ Sopa de elote

2 el olijfolie
1 ui
3 teentje knoflook
1 tl paprikapoeder
1 tl korianderpoeder
Halve tl komijnpoeder
Halve tl gerookte paprikapoeder
Halve tl of meer chilivlokken
500 gram mais uit blik
1 blokje kippenbouillon
1 liter water
Sap van een halve limoen
Zout en zwarte peper

Toppings
Creme fraiche
Nachos
Jalapeno slices
Limoenwedges

Verwarm olijfolie in een soeppan. Snipper de ui en fruit aan tot de ui glazig is. Voeg dan de knoflook in schijfjes gesneden toe en bak even mee. Voeg de kruiden toe en verwarm even samen tot het goed begint te geuren. Lek de mais uit en voeg samen met de uienmengsel en water in een blender.
Doe terug in de pan en voeg bouillonblokje en limoensap toe. Voeg zout en peper toe naar smaak.
Voeg alvast een lepel creme fraiche toe aan de soep als je dit wilt en dien de soep met alle toppings op.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.